What a Great Game, You Should try

19 Ekim 2011 Çarşamba

BİTLİS ŞEHİTLERİNİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLADI

Bitlis şehitlerini Kürtçe ağıtlarla uğurladı

Bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan 5 polis memurunun cenazesi, Bitlis'te düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Törende gözyaşları sel olurken, cenazeler Türkçe ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde memleketlerine uğurlandı. Cenazelere sarılan şehit yakınları, terörü lanetlerken, Van ve Ağrılı şehit yakınları ise terör örgütü PKK'ya Kürtçe beddua etti.
PKK'lı teröristler, dün Bitlis-Güroymak karayolu üzerindeki Aşağı Kolbaşı köyü yakınlarında karayolundaki menfeze yerleştirdikleri bombayı atış eğitiminden dönen polis memurlarının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmıştı. Saldırıda şehit olan Adana nüfusuna kayıtlı Şaban Kılıçarslan, Balıkesir nüfusuna kayıtlı Bülent Emen, Ağrı nüfusuna kayıtlı Volkan Sabaz, Ağrı nüfusuna kayıtlı Yalçın Demir ve Van nüfusuna kayıtlı Kamuran Ercan için Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenledi. Patlamada hayatını kaybeden siviller Hiranur Eraslan (4) ve Ferit Eraslan (13) ile Cahit Eraslan'ın cenazelerinin ise dün gece toprağa verildiği belirtildi.
Şiddetli yağmur nedeniyle halı sahada yapılan törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Valisi Ali Çınar, şehit yakınları, şehidin meslektaşları, vatandaşlar ve askeri erkân katıldı. Şehitlerin naaşı meslektaşlarının omzunda tören alanına getirilirken, yakınlarının Türkçe ve Kürtçe ağıtları birbirine karıştı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Bitlis Müftüsü İmran Kılıç şehitler için dua etti.
Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, saldırı ile şer odaklarının birlik ve beraberliği bozmayı amaçladıklarını söyledi. Kılıçlar, " Bölücü terör örgütü bilsin ki birlik ve beraberlik asla bozulmayacaktır. Devlet olarak eli kanlı terör örgütüne misliyle karşılık verilecektir." diye konuştu. Kılıçlar, Vali Yılmaz ile birlikte şehit eşlerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

ŞEHİT ANNESİ KILIÇLAR'A BEYAZ TÜLBENT UZATTI
Törende bir şehit annesi ise yanına gelen Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar'a elinde taşıdığı beyaz tülbendi uzatarak, "Bunu Başbakan Erdoğan'a götürün. Kürt anneleri nerede demişti?" şeklinde konuştu. Kılıçlar'ın başsağlığı dileğinde bulunduğu şehit polis memuru Kamuran Ercan'ın eşi, "Baş sağ olmuyor. Giden gidiyor efendim, yüreğimiz yandı." şeklinde gözyaşlarıyla cevap verdi.

TÖREN ALANININ BİR YANINDA TÜRKÇE DİĞER YANINDAN KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ
Törende şehit yakınlarının ağıtları ise yürekleri dağladı. Şehitlerin yakınların teskin etmeye çalışan polis memurları bir yandan gözyaşlarını silmeye çalıştı. Törende şehitler yakınları için sandalye konulan alanının bir bir tarafından Türkçe, diğer tarafından Kürtçe ağıtlar yükseldi. Törene katılan Bitlisliler ağıtlar eşliğinde terör örgütü PKK'yı lanetledi. Kürt asıllı olan Ağrı nüfusuna kayıtlı Volkan Sabaz, Ağrı nüfusuna kayıtlı Yalçın Demir ve Van nüfusuna kayıtlı Kamuran Ercan'ın aileleri Kürtçe ağıtlar eşliğinde PKK'ya tepki gösterdi.

ŞEHİDİN YAKINLARINDAN KÜRTÇE BEDDUA
Adana nüfusuna kayıtlı Şaban Kılıçarslan ile Balıkesir nüfusuna kayıtlı Bülent Emen'in aileleri ise Türkçe ağıtlar eşliğinde gözyaşı döktü. Cenazelerin memleketlerine uğurlanacağı sırada şehitlerin yakınları Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılacak gözyaşları döktü. Ağrılı şehit Yalçın Demir'in annesi Nuran ile babası Hasan Demir ve akrabaları tabuta sarılarak, teröristlere Kürtçe beddua etti. Şehidin yakınları teröristlere Kürtçe olarak, "Siz de parça parça olasınız, ciğeriniz ağzınızdan gelsin." şeklinde beddua etti.

ZAMAN



0 yorum:

Yorum Gönder