What a Great Game, You Should try

18 Ekim 2011 Salı

YERLİ OTOMOBİLE SÜRPRİZ DESTEK!

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu, ülkenin gündeminde olan yerli otomobil üretimi ile ilgili karar aldı.

Kayseri'den, yerli otomobil üretecek firmaya ücretsiz arsa imkanı...
Yönetim, yerli otomobil üretimi düşünen ve bu yönde yatırım yapmak isteyen firmalara, serbest bölgede ücretsiz arsa temininde bulunacak. Otomobil üretiminin daha ucuza mal olması adına bölge olarak farklı destek ve katkılarda bulunulacak.
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu olarak toplantı yaptıklarını ve Kayseri'nin ekonomisi, istihdamı ile bölgesel gelişimi için bir dizi karar aldıklarını söyledi. Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nin, 300 kilometre uzaklıktaki Mersin Limanı'na otoban yol olduğunu, Kayseri lojistik demiryoluna komşu olduğunu ve Kayseri'ye her gün düzenli olarak kış aylarında 10 uçak, yaz aylarında daha fazla, hatta dış hat seferleri bulunduğunu belirtti.
Aynı zamanda Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Memduh Büyükkılıç, ilk uçak fabrikasının Kayseri'de kurulduğunu hatırlattı. Milli bir yatırımın Kayseri'ye yapılmasının rastlantı olmadığını ifade eden Büyükkılıç, 1927 yılında bu seçim yapıldığını aktardı. Büyükkılıç, "2011 yılındayız. Kayserimiz, birçok sanayi merkezi, kalifiye elemanları, makine alt yapısı, oto yan sanayi tecrübesi ve kuruluşları ile yerli otomobil için her türlü artıları olan bir ildir. Kayseri Serbest Bölgesi olarak yerli otomobil üretiminde bulunacak her yatırımcıya istediği kadar arsayı tahsis edeceğiz. Yerli otomobil yatırımcılarına ücretsiz arsa tahsis ederek, otomobil fiyatlarının daha düşük olmasına katkı sağlayacağız." diye konuştu. 2011 yılında Kayseri Serbest Bölgede yerli ve yabancı 7 firma yatırım için başvurdu ve ruhsat aldı.



0 yorum:

Yorum Gönder