What a Great Game, You Should try

19 Ekim 2011 Çarşamba

'İNŞALLAH' DEDİ İSRAİL KARIŞTI

İsrailli esir asker Gilad Şalid'in babası oğlu için 'İnşallah sağlığı yerindedir' demesi İsrailli aşırı sağcıları kızdırdı.

Beş yılı aşkın süredir Hamas'in elinde bulunan İsrailli asker Gilad Şalit'in serbest kalması karşığlında 1027 Filistinli mahkum özgürlüğüne kavuşacak. Takasın yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Anlaşmaya karşı çıkan ve hükümeti suçlayan İsrailli sağcılar ise kendilerine yeni bir hedef buldu: Şalit'in babası Noam Şalit...
‘HAMAS GİBİ KONUŞUYOR’
Noam Şalit'in dün yaptığı açıklamada ‘İnşallah' ifadesini kullanması aşırı sağcıları kızdırdı. Baba Şalit, gazetecilerle konuşurken “Hala ondan bir haber alabilmiş değiliz. Kaygıyla ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Takas tamamlanmadan hiçbir şey bitmiş değil” dedi. Bir gazetecinin “Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad, oğlunuzun sağlıklı olduğunu söyledi” demesi üzerine ise “İnşallah öyledir” yanıtını verdi. Ancak bu sözleri büyük tepki çekti. Daha önce Noam Şalit'i “İsrail'i satmakla” suçlayan aşırı sağcılara ait blog sitelerinde “Hamas'ın ağzıyla konuşmaya başladı. Onlardan ne farkı var” ifadeleri kullanıldı.
PERES'İN İMZASIYLA 477 ESİR YARIN SERBEST
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, esir değişimi anlaşmasının ilk aşamasında serbest kalacak 477 Filistinli esirin af belgelerini imzaladı. İsrail Cumhurbaşkanı dün gece kolilerle getirilen klasörleri imzalayabilmek için ek mesai yaptı. Şalit'in teslimiyle serbest kalacak 477 kişi içinde 280'ini müebbet hapis cezasına çarptırılmış olanlar oluşturuyor. Bu kişilerden 27'si ise kadın. Hamas ile İsrail arasında kadın esirler nedeniyle dün küçük bir kriz de yaşandı. Hamas ‘İsrail cezaevlerindeki kadın sayısının kendilerine yanlış bildirildiğini' savunarak, İsrail'in elinde kalacak olan 9 kadın esirin de serbest bırakılmasını talep etti. “Anlaşma bozulur” tehditlerine rağmen Mısır ve İsrail bu teklifi kabul etmedi. Sonunda Hamas anlaşmaya bu şekliyle onay verdi.
a.ç.



0 yorum:

Yorum Gönder