What a Great Game, You Should try

19 Ekim 2011 Çarşamba

CHP-MHP'DEN TERÖR SALDIRISI ÜZERİNE İLK AÇIKLAMALAR

26 askerin şehit olduğu hain saldırı sonrası CHP ve MHP'den bir açıklama geldi. MHP'nin açıklamasında Beşir Atalay vurgusu dikkat çekti.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA;
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Son derece üzgünüz. Herkesin aklını başına toplaması lazım" dedi.
Hükümete de seslenen İnce, şöyle dedi: "Bugün 26 tane evde yangın var. Yani bu alçaklar, bu hainler, bu ağır silahları nereden buluyor, hangi ülkeler veriyor, kimler veriyor? Bıçak kemiğe dayanmış aslında. Bu böyle bir acı, her sabah uyandığımızda kaç şehidimiz var diye kalkıyoruz. Hükümet terörle mücadeleyi ciddi bir iş olarak görmeli. Biz yanındayız, yardımcıyız, ne zaman tezkere isteseler 'evet' dedik ama hükümet terörle mücadelede samimiyetsiz, kafası karışık. Sıfır noktasında terörden ne hale geldik, 9 yılda ne hale geldik."

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA;
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 26 askerin şehit olduğu Hakkari'deki terörist saldırılardan hükümeti sorumlu tuttu. "Bıçak kemiğe değil gırtlağa dayandı" diyen Şandır, "Bu kanın sorumlusu AKP hükümetidir, açılım politikalarını başlatanlardır, Başbakan Erdoğan'dır, Beşir Atalay'dır" dedi.

MHP olarak öncelikle etnik bölücü terör örgütünü şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyleyen Şandır şöyle devam etti: "Terör örgütüne destek verenleri, terörü hoşgörü ile karşılayanları, saldırılar karşısında Türkiye'yi suçlamaya çalışanları kınıyoruz. Terörü destekleyenleri kınıyoruz. 10 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP hükümetinin uyguladığı yanlış politikalar ile günde 30 şehit verir hale geldik. Türkiye adet örtülü savaşın saldırıları altında kan kaybediyor. Bunun sorumlusu on yıldan beri ülkeyi yöneten AKP iktidarının uygulanan politikaların sonucudur. Bu akan kanın sorumlusu "Güzel şeyler olacak" diye açılım politikaları başlatanlardır.



0 yorum:

Yorum Gönder